Външни алуминиеви первази и козирки

Фирма “Гланц пласт”препоръчва на своите Клиенти поставяне на външни алуминиеви первази и козирки, коита са изключително издръжливи на външни въздейсвия.

Закрепването на первазите и козирките обикновено става със самонарезни винтове директно за профила на дограмата или чрез залепване със силикон.

Предлагат се в стандартен цвят бял, в многообразни цветове по каталог RAL, както и в имитация на „дърво”. Външните первази се предлагат с различни ширини в зависимост от индивидуалните желания и необходимост на всеки клиент с размер от 105мм до 250мм.

Предимства на подпрозоречните первази и козирки:

  • лесни за монтаж и поддръжка
  • високоустойчиви на надраскване и механични повреди
  • силно устойчиви на нагряване
  • устойчиви на влага и ултравиолетови лъчи

Външни первази

Подпрозоречният перваз предпазва от навлизане на вода под профила на дограмата и поставянето му е желателно. Външните первази на прозоречните системи се изработват задължително от алуминий, тъй като този материал е по-малко податлив на атмосферните влияния. Поставянето на външен перваз ви спестява обработването на зида отвън със строителни материали. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон.

Външни козирки

За козирки се изполват същите водоотливни дъски, които служат за външни первази. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват от оттичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции.